Blijf jezelf ontwikkelen

Digitaal platform voor de moderne leider
Het Deen Professional & Leadership Network biedt u diverse mogelijkheden om uzelf continu te blijven ontwikkelen. Daarnaast houden wij u op de hoogte van de meeste actuele posities. Zo mist u nooit meer uitdagende topposities.

• Actuele posities
• Diverse online leiderschapstesten
• Trainingen
• Performance tips
• Business events
• Artikelen
• En meer...
Aanmelden

Inspirerende innovatie events

Drijvende kracht achter innovatie
Als lid van het Deen Professional & Leadership Network wordt u regelmatig uitgenodigd voor inspiratiesessies bij de deelnemende bedrijven binnen ons netwerk. Wij willen daarmee een bijdrage leveren aan het vergroten van de innovatiekracht van het Nederlandse bedrijfsleven en onze leden inspireren om het net even anders te doen.
Ontdek meer

Deen Professional & Leadership Network

Ontdek hoe onze leden een blijvende meerwaarde leveren aan uw organisatie

In gesprek met Peter den Houter

Business Lead Automotive Netherlands bij BNP Paribas Personal Finance
Wat is de rol van HR?
In de groei van de onderneming is een tijdige werving van deskundige en goede medewerkers van cruciaal belang. In deze krappe arbeidsmarkt is het vinden van de juiste man of vrouw, die ook nog eens de juiste diploma's moeten hebben, met name Wft, een heuse uitdaging. De rol van HR in dit proces is enorm belangrijk.

Kunt u iets vertellen over de managementstijl van de organisatie?
Wij zijn een Franse organisatie en werken veel samen met onze collega's in België. Dat zorgt er ook voor dat de organisatie soms meerdere managementstijlen in zich heeft. Soms wat formeel, directief en taakgericht vanaf Parijs. Maar... gelukkig hebben wij veel zelfstandigheid en kunnen wij lekker Nederlands aan de gang gaan en onze medewerkers motiveren en stimuleren en ruimte geven voor initiatieven; aandacht voor de medewerker. Het afgelopen jaar zijn wij wel vanuit een startuppositie naar een scale-up gegaan. Met deze verandering zie je een verschuiving van stijl. Het wordt iets formeler en er komt meer structuur in het bedrijf. Nadruk komt ook meer te liggen op prestatie en resultaat.

Wat is uw belangrijkste motto in het bedrijf?
Doe altijd wat je belooft. Heel erg Rotterdams.

Wat heeft Deen voor u betekend?
Via Deen heb ik een traject gevolgd. Al snel had ik een andere baan. Met Mark Remijn heb ik zeer goede gesprekken gehad; open en eerlijke communicatie, er wordt niet om zaken heen gedraaid. Het is een professionele en gedegen organisatie met oog voor waar de kandidaat op de diverse momenten behoefte aan heeft.

In gesprek met Lijnie Rijsdijk

Head HR  bij Sandoz
Sandoz, de generieke farmaceutische divisie van Novartis, is een wereldspeler op het gebied van generieke geneesmiddelen en in vrijwel alle landen van de wereld actief. Aangezien Sandoz al tien jaar een zeer gewaardeerde klant is van Deen, besloot Deen dit jubileum te vieren door een bezoek te brengen aan Lijnie Rijsdijk, Head HR van Sandoz. 

Na vele jaren werkzaam te zijn bij Sandoz, kent Lijnie het bedrijf door en door. Van oorsprong is zij Pharmaceutical Engineer, daarna heeft zij de positie van General Manager bekleed bij het productiebedrijf en in 1999 de switch gemaakt naar HR. Door haar jarenlange ervaring in de productie, ziekenhuizen en het bedrijfsleven begrijpt zij als Head HR als geen ander wat de business nodig heeft om succesvol te zijn.

Sandoz toont karakter
Sandoz is een bedrijf dat zich kenmerkt door een open cultuur, korte lijnen en een 'doe-mentaliteit'. "We moeten snel zijn, to the point en focus houden want we zitten in een markt waar de concurrentie moordend is." Door de klant centraal te stellen, continu te innoveren en nieuwe technieken te ontwikkelen kunnen zij hoogkwalitatieve geneesmiddelen leveren. "Zodat iedereen een veilig geneesmiddel krijgt." Een ambitieuze missie maar door de gedrevenheid van de medewerkers van Sandoz wordt deze missie mogelijk gemaakt.

Karakter is niet te veranderen
Deen ondersteunt Sandoz hier al tien jaar in. Op het moment dat Lijnie kandidaten heeft geselecteerd vraagt zij Deen een assessment te doen en een oordeel te geven over de kandidaat. Belangrijk hierbij is: heeft de kandidaat het gewenste profiel dat bij de organisatiecultuur past en kan de kandidaat de beoogde toegevoegde waarde bieden aan Sandoz? Wat zij positief vindt aan Deen is dat er altijd snel geschakeld wordt zodat de sollicitatieprocedure niet (lang) stil komt te liggen en zij vlot beslissingen kan nemen.
Ontdek meer

Registreren

Word lid van onze community!
Herkent u zich in het profiel van onze leden? Wilt u lid worden van ons Deen Professional & Leadership Network? Meld u dan aan voor een kennismakingsgesprek.
Aanmelden