Energy & Renewables

Middelgrote ondernemingen vormen de ruggengraat van de Nederlandse welvaart en vooruitgang. We staan aan de vooravond van grote uitdagingen zoals klimaatverandering, de noodzaak van CO2-reductie (middels certificaten), de energietransitie, het optimaliseren van klantbeleving, voortschrijdende digitalisering, strategische sociale media marketing en de geopolitieke belangen die een cruciale rol spelen in het vestigingsbeleid van multinationals. Hierbij gaat het onder meer om het kiezen voor 'veilige' productielocaties in democratische landen. Deze ontwikkelingen bieden zowel kansen als bedreigingen voor zowel grote ondernemingen als kleinere bedrijven en hun toeleveranciers.
Duurzaamheid & innovatie
Bedrijven die actief zijn in de circulaire economie, waarbij 'afval bestaat niet' de mantra is, staan voor uitdagingen, maar hebben tegelijkertijd een veelbelovende toekomst.

In sectoren zoals energie, telecom, water en infrastructuur ervaren bedrijven grote druk. Dit is eveneens het geval voor (lucht)havens, het spoor-, water- en wegennet en niet te vergeten energie-, water- en telecombedrijven. Zij worden geconfronteerd met uitdagingen zoals demografische verschuivingen en de noodzaak om meer te leveren met minder personeel.

Voor deze bedrijven houdt het in: ondernemen, investeren, ontdekken en innoveren, terwijl ze 24/7 operationeel blijven.

Technologie vormt een drijvende kracht achter deze transformaties. Om 'smarter' te opereren vanuit zowel een economisch als ecologisch standpunt, zijn middelen zoals robots, Internet of Things, big data en AI cruciaal.

Onze opdrachtgevers begrijpen het belang van investeren in Human Capital om toekomstige uitdagingen te overtreffen.

Deen Recruitment is gespecialiseerd in het zoeken, selecteren en ontwikkelen van managers en professionals. Zij hebben een duidelijke visie op de veranderingen en transities binnen de sectoren van energy & renewables en beschikken over het inzicht om 'creative value creation' te realiseren.

Deen Recruitment werkt voor organisaties die actief zijn in 'creative value creation', bijvoorbeeld:

Neste die met McDonald’s een circulair-economisch samenwerkingsverband is aangegaan. Gebruikt frituurvet recyclen tot MY Renewable Diesel dat dezelfde prestaties levert maar drastisch de CO2e-uitstoot vermindert ten behoeve van een milieuvriendelijker wagenpark. McDonald’s heeft dit in gebruik genomen.

De Wageningse start up GreenProtein B.V. heeft een proces ontwikkeld om het hoogwaardige eiwit RuBisCo te winnen uit groene bladeren, waaronder bietenblad. Dit eiwit kan worden toegepast als voedingsingrediënt. Deen heeft diverse mensen bemiddeld bij GreenProtein en toen de investeerders wilden stoppen is er door een managing partner van Deen een contact opgezet tussen de CEO van wat toe Cosun Biobased Products heette en de toenmalige CEO van GreenProtein . Dit leidde al snel tot een acquisitie die heel goed aansluit bij de missie van Suiker Unie (dochterbedrijf van Royal Cosun) om alle componenten van een suikerbiet optimaal te verwaarden. Hiermee spelen zij tevens in op de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten.

Ook een Van der Ende Coatings, die in exclusieve samenwerking met Qlayers, een nieuwe milieuvriendelijke coating robot 10Q™ ontwikkelden. Deze technologie verandert de traditionele manier van applicatie van coating op grote industriële oppervlakken in een gecontroleerd semiautomatisch proces. Het unieke ontwerp van de kap voorkomt en minimaliseert schade aan het milieu. De voordelen zijn snelheid en hogere kwaliteitsstandaarden, geen steigers meer benodigd/minder werk op hoogte, verhoogde voorspelbaarheid van toekomstige coating degradatie en milieuvriendelijkheid.
Practice leaders
03874B49A08D4F7AB219717FFDFFD159.webp3E23DA53A99947459B2804155EA9294A.webp45C2B99C8B174DA6A9C13CA2DD61BDBF.webp4B5A45E301AB40B381FB6BFAC394E2E2.webp6E7454AA133B4767AF163F0FE31DA743.webp73A44BB17E7240908DDF8BCA4385DBE6.webp
Aanmelden Deen nieuwsbrief
Aanmelden

Contact

Ontmoet onze consultants
Heeft u een vacante positie of bent u zelf werkzaam op directie- of senior managementniveau en zoekt u een vertrouwd bureau dat bij u past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag de diverse mogelijkheden.
Maak een afspraak
Mark Remijn
Mark Remijn
Partner Executive Search
Miquel van Grevengoed
Miquel van Grevengoed
Managing Partner
Martin van Lingen
Martin van Lingen
Recruitment Consultant